Tarsus Ceza Avukatı - Ağır Ceza
Herkes özgürlük ve güvenlik hakkına sahiptir.
Tarsus ceza avukatı; avukatlar hakkında yasal düzenlemeler Avukatlık Kanunu’nda bulunabilir. Avukatlık’ta ceza - ağır ceza avukatı gibi bir ayrışma yoktur. Ama uygulamada ceza davalarına sürekli bakan avukatlara bu adlandırmaların yapıldığı görülebilmektedir. O yüzden bir ortamda Tarsus ceza avukatı - Tarsus ağır ceza avukatı gibi söylemler kullanıldığında şaşırmamak gerekir. Biz de onun için bu kısa yazımızda aynı söyleme yer veriyoruz.
Pratikte ceza avukatı şüpheli, sanık, mağdur vs. olarak ceza yargılamasına muhatap olan kişilerin savunma ve temsilciğini üstelenen meslektaş olarak tanımlanabilir. Ceza avukatı, görevini ifa ederken avukatlık meslek etik kurallarına dikkat etmek zorundadır.
Hangi davalara bakar?
Mevzuatta düzenlenen bir suç işlendiğinin şüphesinin duyulması ile ceza yargılaması süreci başlar. Avukat, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında müvekkilini temsil eder ve savunur. Ceza hukukuna ilişkin hususlar konularına göre Sulh Ceza Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi, Çocuk Mahkemesi, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi ve Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanır.
Şikayet dilekçesi, yakalama - gözaltı itiraz, kollukta ve savcılıkta ifadeye katılma. Ağır ceza - asliye ceza - sulh ceza mahkemelerinde sanık müdafiliği ve müşteki vekilliği. Takipsizlik kararlarına itiraz edilmesi, tutuklama kararına itiraz. Temyiz dilekçesi, cezaevinde tutuklu ve hükümlü ziyareti...
Tarsus ceza avukatı. Neden ihtiyaç duyayım?
Ceza hukuku ile uğraşan bir avukatın önünden yüzlerce dosya geçmektedir. Avukat için karakol, adliye gibi yerler artık kafeye gitmek gibi basit hale gelmiştir. Yine ceza avukatı hukuk eğitiminin yanı sıra sürekli kişilerin müdafiliğini üstlendiğinden kendini hep bilgi olarak yenilemekte ve var olan bilgisini daha da yüksek seviyelere çıkararak hizmet vermektedir. Mağdur veya şüphelinin durumu ise tamamen farklıdır. Adli mercilere muhatap olan bir kişi oluşan ortamın etkisinde bile boğulabilmektedir. İhtiyacı olan uzman birinin ona yardım elini uzatması onu bulunduğu kötü durumdan çıkararak derin bir nefes almasını sağlaması gerekmektedir.
Kabaca ağır ceza mahkemesinin görev alanındaki bazı suçlar:
Kasten öldürme (cinayet), taksirle öldürme, nitelikli dolandırıcılık, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi. Reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı. Yağma - gasp, nitelikli yağma, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, parada sahtecilik.
Çocuk düşürtme, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti. Terör, radyasyon yayma, zehirli madde katma, zimmet. Devletin egemenlik alametlerini aşağılama, anayasal düzene karşı suçlar, irtikap. Örgütlü suçlar, işkence, rüşvet, soykırım, hileli iflas.
Kabaca asliye c. mahkemesinin görev alanındaki bazı suçlar:
Cinsel taciz, şantaj, iftira, dolandırıcılık. Özel belgede sahtecilik, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama, kasten yaralamanın ihmali davranışla işlenmesi, taksirle öldürme. Hırsızlık, taksirle yaralama, fuhuş, görevi kötüye kullanma. Tehdit, cebir, yalan tanıklık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığının ihlali.
Kişilerin huzur ve sükununu bozma, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, ihaleye fesat karıştırma. Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz, güveni kötüye kullanma. Trafik güvenliğini tehlikeye sokma, eziyet, resmi belgede sahtecilik, hakaret. Suçu, suçluyu övme, hayasızca hareketler, görevi yaptırmamak için direnme.
Kasten yaralama, intihara yönlendirme, çocuk düşürtme, çocuk düşürme. Mühür bozma, açığa imzanın kötüye kullanılması, bedelsiz senedi kullanma. Özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, göçmen kaçakçılığı. Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi, kayda alınması. Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak. Müstehcenlik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kısırlaştırma. Haberleşmenin engellenmesi, cumhurbaşkanına hakaret, haberleşmenin gizliliğini ihlal. Mühürde sahtecilik, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, suç üstlenme. Suç uydurma, suçu bildirmeme, insan üzerinde deney. Bilişim sistemine girme, organ veya doku ticareti, çevrenin kasten kirletilmesi.
Kabaca toplumda en çok görülen suçlar:
Hakaret, trafik güvenliğini tehlikeye atma, yağma, mala zarar verme. Kasten yaralama, şantaj, uyuşturucu satma, kaçakçılık. Uyuşturucu ticareti, konut dokunulmazlığının ihlali, huzur ve sükunu bozma, tehdit. Özel hayatın gizliliğini ihlal, fuhuş yapma, fuhuş yaptırma. Kasten öldürme, cinsel taciz, cinsel saldırı suçu (tecavüz). Parada sahtecilik, rüşvet, zimmet, dolandırıcılık. Hırsızlık, haberleşmenin gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik.
Tutuklanmak, gözaltına alınmak, yakalanmak veya sadece bir suçla itham edilmek, suçlanan kişi üzerinde çok fazla istenmeyen stres ve travma yaratabilmektedir. Suçlamalar, suçlanan kişinin hayatının yok edilmesi seviyesine kadar gelebilmektedir. Böyle feci ve göz korkutucu olası sonuçlarla karşı karşıya kalındığında, süreç boyunca rehberlik edecek, kendine güvenen ve yeterli bilgi ve tecrübeye sahip deneyimli bir ceza avukatına ihtiyaç duyulmaktadır.
Avukat Enes TEKER'in çalıştığı en önemli alanlardan birini ceza hukuku oluşturmaktadır. Müvekkilin suçun sanığı veya mağduru olması konusunda ayrım yapmaksızın hukuki yardım temin etmektedir. Tarsus'ta ceza hukuku alanında avukatlık hizmeti duyan kişilere gerekli desteği sağlamaktadır.
Tarsus ceza avukatı, temsil talepleri ve hukuki sıkıntılarınıza ilişkin sorularınız için sitedeki iletişim seçeneklerini kullanarak iletişime geçebilirsiniz.
05395423143 numarasını tuşlayarak da bize hukuki sıkıntılarınızdan bahsedebilirsiniz.